راهپیمایی اربعین؛ زمینه‌ساز احیای تمدن اسلامی در تراز گفتمان مهدوی

شناسه خبر : 160415

1404/05/14

تعداد بازدید : 9

راهپیمایی اربعین؛ زمینه‌ساز احیای تمدن اسلامی در تراز گفتمان مهدوی
سرپرست مدرسه علمیه تخصصی جامعة النور شیراز با تأکید بر ظرفیت‌های تمدن‌ ساز راهپیمایی اربعین، این حرکت عظیم را فراتر از یک آیین عبادی دانست.

به گزارش پایگاه خبری و رسانه‌ای حوزه‌های علمیه خواهران/فارس، سمیه امیری فرد سرپرست مدرسه علمیه تخصصی جامعة النور شیراز در گفت‌وگویی با اشاره به ابعاد فرامناسکی راهپیمایی اربعین، اظهار داشت: این حرکت میلیونی نه‌تنها یک آیین عبادی یا مراسم عزاداری نیست، بلکه تجلی عینی شکل‌گیری اجتماع مؤمنان بر محور هویت مشترک و گفتمان واحد است.

وی افزود: اربعین با مؤلفه‌هایی نظیر وحدت، عدالت‌ خواهی، معنویت‌ محوری و زیست جمعی، شاکله‌های یک «ملت تمدنی» را بازتاب می‌دهد و می‌تواند بستر واقعی برای احیای تمدن اسلامی بر پایه تعالیم مکتب اهل‌بیت(ع) باشد.

این استاد حوزه با اشاره به ظرفیت اجتماعی و جهانی این حرکت دینی تصریح کرد: راهپیمایی اربعین امروز بزرگ‌ترین رزمایش وحدت امت اسلامی است که مرزهای مذهبی، قومی و حتی دینی را در نوردیده و به بستری برای ایستادگی در برابر نظام سلطه و گفتمان مادی‌ گرای غرب تبدیل شده است.

وی یادآور شد: در دل این اجتماع میلیونی، گفتمان تمدنی اسلام ناب بازتولید می‌شود، گفتمانی که بر اصولی همچون ظلم‌ستیزی، پیروزی خون بر شمشیر، کرامت انسانی، همزیستی مسالمت‌ آمیز و خدمت‌ رسانی بی‌ مرز استوار است و حتی توجه نخبگان و رسانه‌های غربی را نیز برانگیخته است.

سرپرست مدرسه علمیه تخصصی جامعة النور شیراز با تأکید بر جایگاه مبلغان دینی در این عرصه گفت: مبلغان، حلقه واسط میان این حرکت مردمی و درک عمیق از فلسفه عاشورا هستند. آنان باید پیام اربعین را از سطح مناسک به سطح معنا و تحلیل ارتقا دهند و آن را به‌عنوان منظومه‌ای فکری و تمدنی معرفی کنند که جهان معاصر به‌شدت به آن نیاز دارد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: اربعین، ظرفیتی تاریخی برای شکل‌گیری تمدن نوین اسلامی است، مشروط بر آن‌که نخبگان حوزوی و دانشگاهی با نگاهی تمدنی آن را فهم و هدایت کنند، اگر این حرکت به‌درستی معرفی و راهبری شود، می‌تواند به نقطه عزیمت تمدنی در تراز گفتمان مهدوی تبدیل گردد.

خبرنگار: رقیه بهزادی نژاد

    نمايش اخبار

    حکمت همتای کتاب آسمانی است
    دوشنبه ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۲

    حکمت همتای کتاب آسمانی است

    رابطه شیطان با انسان رابطه مستمر است
    چهارشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۲

    رابطه شیطان با انسان رابطه مستمر است

    اولین جلسه کاری سال۱۴۰۲
    سه شنبه ۱۵ فروردين ۱۴۰۲

    اولین جلسه کاری سال۱۴۰۲

    شهدا نزد خدا روزی می‌گیرند
    سه شنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۱

    شهدا نزد خدا روزی می‌گیرند

    جشن نیمه شعبان برگزار شد
    یکشنبه ۲۱ اسفند ۱۴۰۱

    جشن نیمه شعبان برگزار شد

    قدرت امروز ما دست رسانه است
    چهارشنبه ۱۸ آبان ۱۴۰۱

    قدرت امروز ما دست رسانه است