برگزاری نشست علمی ـ پژوهشی «پژوهش؛ تعالی اندیشه دینی و تربیت نسلی کنشگر» در مدرسه علمیه غدیریه شیراز

شناسه خبر : 173930

1405/07/20

تعداد بازدید : 6

برگزاری نشست علمی ـ پژوهشی «پژوهش؛ تعالی اندیشه دینی و تربیت نسلی کنشگر» در مدرسه علمیه غدیریه شیراز
«هر طلبه یک پژوهشگر، هر پژوهشگر یک کنشگر»؛ این شعار، محور نشست علمی ـ پژوهشی «پژوهش؛ تعالی اندیشه دینی و تربیت نسلی کنشگر» بود که با حضور معاون پژوهش مرکز مدیریت حوزه علمیه خواهران استان فارس در روز یکشنبه ۱۹مهر ماه، در مدرسه علمیه غدیریه شیراز برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی مرکز مدیریت حوزه علمیه خواهران استان فارس، خانم عطاءاللهی، معاون پژوهش این مرکز، در این نشست با اشاره به اهمیت تحقیق و پژوهش در مواجهه با شبهات روز اظهار کرد: تدبر در آیات قرآن کریم، تحقیق و تحلیل مسائل دینی، زمینه تعالی اندیشه دینی و تربیت نسلی کنشگر را فراهم می‌کند.
 
وی با تأکید بر رسالت طلاب در شرایط کنونی جامعه افزود: شرایط امروز، مسئولیت طلاب را سنگین‌تر کرده است؛ ازاین‌رو، طلاب باید حضوری مؤثرتر در عرصه‌های اجتماعی و فرهنگی داشته باشند و برای ایفای این نقش، پیش از هر چیز به پژوهشگری روی آورند.
 
معاون پژوهش مرکز مدیریت حوزه علمیه خواهران استان فارس با استناد به آیه ۱۲۲ سوره توبه (آیه نَفْر)، بر نقش محوری تفقه در دین در فرآیند هدایت جامعه تأکید کرد. وی با تبیین این آیه شریف اظهار داشت: خداوند متعال در این آیه، ضرورتِ تخصصی شدن یک گروه از هر جمعیت را برای کسب شناخت عمیق از دین و بازگشت آن‌ها جهت انذار و آگاه‌سازی جامعه، الزامی دانسته است. به باور وی، این آموزه قرآنی نشان می‌دهد که کنشگری اجتماعی و رسالت تبلیغی، بدون تکیه بر پژوهشگری و تفقه عمیق، میسر نخواهد بود؛ لذا پژوهشگری، پیش‌شرط اصلی در مسیر اجرای فرمان الهی برای هدایت و انذار است.
 
عطاءاللهی با تأکید بر نقش پژوهش در تعالی اندیشه دینی و تقویت کنشگری طلاب تصریح کرد: آموزش و مطالعه دروس زمانی ثمربخش است که به کنشگری و حضور مؤثر در جامعه منتهی شود. از سوی دیگر، حرکت در مسیر کنشگری نیز اندیشه انسان را تعالی می‌بخشد. تحقق این هدف مستلزم آن است که طلاب متناسب با نیازها و شرایط جامعه، روحیه پرسشگری و مسئله‌شناسی را در خود تقویت کنند.
 
وی در ادامه، توانایی شناخت مسائل و پاسخ‌گویی به نیازهای مخاطبان را از ضرورت‌های فعالیت تبلیغی و فرهنگی در شرایط کنونی دانست و گفت: طلاب برای پاسخ‌گویی دقیق و مؤثر به پرسش‌های جامعه باید مسئله‌شناسان توانمندی باشند. تحقق این امر، مستلزم غلبه بر ترس از پژوهش، اختصاص زمان کافی به مطالعه و تحقیق و حرکت در مسیر یک برنامه مطالعاتی منظم است.
 
معاون پژوهش مرکز مدیریت حوزه علمیه خواهران استان فارس در پایان، بر ضرورت تدوین برنامه و سیر مطالعاتی هدفمند برای انجام پژوهش‌های مسئله‌محور تأکید کرد و آن را زمینه‌ای برای ارتقای توان علمی طلاب، پاسخ‌گویی به مسائل روز جامعه و تربیت نسلی پژوهشگر و کنشگر دانست.

    نمايش اخبار

    حکمت همتای کتاب آسمانی است
    دوشنبه ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۲

    حکمت همتای کتاب آسمانی است

    رابطه شیطان با انسان رابطه مستمر است
    چهارشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۲

    رابطه شیطان با انسان رابطه مستمر است

    اولین جلسه کاری سال۱۴۰۲
    سه شنبه ۱۵ فروردين ۱۴۰۲

    اولین جلسه کاری سال۱۴۰۲

    شهدا نزد خدا روزی می‌گیرند
    سه شنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۱

    شهدا نزد خدا روزی می‌گیرند

    جشن نیمه شعبان برگزار شد
    یکشنبه ۲۱ اسفند ۱۴۰۱

    جشن نیمه شعبان برگزار شد

    قدرت امروز ما دست رسانه است
    چهارشنبه ۱۸ آبان ۱۴۰۱

    قدرت امروز ما دست رسانه است