بررسی ابعاد سیاسی پدیده کشف حجاب در نشست علمی-پژوهشی حوزه علمیه الزهرا سلام‌الله‌علیها ششده

شناسه خبر : 173731

1405/07/14

تعداد بازدید : 5

 بررسی ابعاد سیاسی پدیده کشف حجاب در نشست علمی-پژوهشی حوزه علمیه الزهرا سلام‌الله‌علیها ششده
به گزارش روابط عمومی مرکز مدیریت حوزه علمیه خواهران فارس، نشست علمی-پژوهشی «بررسی ابعاد سیاسی پدیده کشف حجاب» روز دوشنبه ۱۳ مهرماه با ارائه خانم سلیمان‌پور، استاد حوزه، و حضور جمعی از طلاب و پژوهشگران حوزوی برگزار شد.
 
 خانم سلیمان‌پور در این نشست با استناد به تعبیر رهبر معظم انقلاب که کشف حجاب را علاوه بر خلاف شرع، حرکتی سیاسی دانستند، اظهار داشت: نگاه صرفاً فقهی به حجاب بدون توجه به ابعاد سیاسی و اجتماعی آن ناقص است. وی «حرمت سیاسی» را مفهومی فراتر از حکم شرعی خواند و افزود: کشف حجاب امروز به ابزاری در دست نظام سلطه برای تضعیف هویت اسلامی و انسجام جامعه تبدیل شده است.
 
استاد حوزه با اشاره به ریشه‌های تاریخی این پدیده، سیاست کشف حجاب در دوره رضاشاه را پروژه‌ای تحمیلی و مبتنی بر نگاه استعماری دانست که با هدف حذف مظاهر دینداری اجرا شد. وی تأکید کرد: شناخت ابعاد سیاسی کشف حجاب، اولین گام برای مقابله هوشمندانه با آن است و طلاب و مبلغان دینی باید در این زمینه نقش روشنگرانه ایفا کنند.
 
خانم سلیمان‌پور در پایان بر ضرورت ورود نظام‌مند حوزویان به تحلیل‌های سیاسی-فرهنگی تأکید کرد و گفت: حوزویان نباید تنها به بیان احکام شرعی بسنده کنند، بلکه باید با درک تحولات سیاسی و اجتماعی، ابعاد کلان مسائل جامعه را تبیین کنند. در این نشست، جمعی از طلاب پرسش‌های خود را مطرح کردند و مقرر شد سلسله نشست‌های تخصصی ادامه یابد.

    نمايش اخبار

    حکمت همتای کتاب آسمانی است
    دوشنبه ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۲

    حکمت همتای کتاب آسمانی است

    رابطه شیطان با انسان رابطه مستمر است
    چهارشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۲

    رابطه شیطان با انسان رابطه مستمر است

    اولین جلسه کاری سال۱۴۰۲
    سه شنبه ۱۵ فروردين ۱۴۰۲

    اولین جلسه کاری سال۱۴۰۲

    شهدا نزد خدا روزی می‌گیرند
    سه شنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۱

    شهدا نزد خدا روزی می‌گیرند

    جشن نیمه شعبان برگزار شد
    یکشنبه ۲۱ اسفند ۱۴۰۱

    جشن نیمه شعبان برگزار شد

    قدرت امروز ما دست رسانه است
    چهارشنبه ۱۸ آبان ۱۴۰۱

    قدرت امروز ما دست رسانه است