به گزارش پایگاه خبری و رسانهای حوزههای علمیه خواهران، زینب فقیهی، مدیر مدرسه علمیه خواهران الزهرا (س) گراش در کارگاه جوانی جمعیت با موضوع فرزندآوری و آسیبهای تک فرزندی با حضور طلاب که در مدرسه علمیه خواهران الزهرا (س) گراش برگزار شد بیان کرد: گاهی والدین به بهانه تربیت بهتر، کمتر فرزند به دنیا میآورند و در اغلب موارد تربیت بهتر را منحصر به عوامل اقتصادی خانواده میدانند اکثر دانشمندان و اندیشمندان بزرگ و نامدار در خانوادههای متوسط و پرجمعیت تربیت شدهاند؛ پس کمتر بودن فرزندان تاثیری در بهبود و ارتقای کیفیت فرزندان ندارد.
وی افزود: اگر امروز به فکر جمعیت در کشور نباشیم آیندهی اقتصاد کشور بسیار سختتر و هولناک خواهد بود خداوند در قرآن میفرماید: رزق شما و فرزندانتان با من است حتی اگر فقیر هستید ازدواج کنید من شما را بینیاز میکنم باید به قول و وعدهی خداوند اعتماد و بر او توکل کنیم.
فقیهی گفت: در خانوادههای تک فرزند بیش از حد به خواستههای فرزند توجه میشود تک فرزند تمام توجه مادی و معنوی پدر و مادر را به خود جلب میکند توجه بیش از حد والدین و قرار دادن در کانون توجه تاثیر سوئی بر شخصیت کودک دارد این گونه کودکان غالبا حساس، زود رنج، پرتوقع و از بقیه کم صبرتر هستند و نمیتوانند مسئولیت عمل خود را بپذیرند.
وی بیان کرد: انتظارات افراطی والدین به معنای انتظارات آنها در قبال سرمایه گذاری همه جانبه برای تنها فرزند خود است وقتی همهی امکانات و توجه به یک نفر اختصاص دارد، انتظارات و توقعات از او نیز به همان میزان افزایش مییابد و والدین سعی میکنند همهی آرزوهای دست نیافتهی خود را در تنها فرزند خود تحقق بخشند.
فقیهی گفت: اضطراب و فشار در نگهداری از والدین، ترس و اضطراب شدید پدر و مادر و احساس تنهایی از معایب تک فرزندی است آنها برای رهایی از این احساس کارهایی انجام میدهند که از نظر تربیتی مسائل و مشکلاتی را به دنبال خواهد داشت یکی از آنها رفیق شدن با تلویزیون و بازیهای رایانهای و به تعبیر بهتر، معتاد شدن به آنها است.
وی افزود: والدینی که تنها یک فرزند دارند همهی علاقهی خودشان را در همین یک فرزند خلاصه میکنند این والدین در هنگام بیماری فرزند به شدت دچار اضطراب میشوند و بچههای تک فرزند برای نگهداری والدین دچار اضطراب هستند؛ زیرا نگهداری از آنها هنگام پیری به عهده همان یک فرزند است و جمع میان کار و زندگی شخصی با نگهداری آنها کار راحتی نیست.
مدیر این مدرسه علمیه با اشاره به دیگر معایب تک فرزندی بیان کرد: بسیاری جامعهشناسان معتقدند عدم رشد اجتماعی کودکان مهمترین پیامد تک فرزندی است؛ زیرا کودک به همبازی نیاز دارد تا با او رقابت یا بازی و دعوا کند سیاست تک فرزندی سبب میشود نسل برآمده از این خانوادهها به سمت انزوا و تنهایی سوق داده شود.
وی بیان کرد: تک فرزندها انگیزهی کمتری برای تلاش در جهت رسیدن به خواستههای خود دارند؛ زیرا تمام امکانات خانواده در اختیار آنها است از همین رو به شدت وابسته به خانواده بار میآیند و استقلال شخصیت خود را از دست میدهند و نمیتوانند با همدورههای خود ارتباط موثر و موفقی داشته باشند.
فقیهی افزود: داشتن فامیل و محبتهای ناشی از آن یکی از نیازهای اساسی به شمار میرود فرزندان علاوه بر محبت والدین به محبت دیگران از جمله اقوام نیازمند هستند این ارتباط محبتآمیز با اقوام، ایمنی روانی فرد را تقویت میکند همچنین اگر همینطور پیش برویم طبق پیشبینیهای حداکثر حدود پنجاه سال دیگر نسل عمو، عمه، خاله و دایی برچیده خواهد شد.
مدیر مدرسه علمیه خواهران الزهرا س گراش:
عدم رشد اجتماعی کودکان مهم ترین پیامد تک فرزندی است
خانم زینب فقیهی مدیر مدرسه علمیه الزهرا س گراش گفت: از نظر جامعه شناسان عدم رشد اجتماعی کودکان از مهم ترین پیامد های تک فرزندی است.