به گزارش پایگاه خبری اطلاع رسانی حوزه علمیه الزهرا س شهرستان بختگان،آقای علی اکبرکریمی در نشست معرفتی که با حضورطلاب و دانش آموختگان در سالن اجتماعات مدرسه برگزار شد، اظهار کرد: عزت نفس، میزان آگاهی و درکی که فرد از ارزشمندی خود نسبت به تمام جنبه های وجودی اش دارد، عزت نفس را میتوان با عوامل مختلفی توضیح داد، از جمله، فردی که عزت نفس دارد معتقد است که انسان و هر انچه که در بیرون از او است، ارزشمند است و به دلیل ارزشمند بودن نمیتوان او را قربانی اعتقادهای دیگران کرد.
وی افزود: انسانها با هم برابرند، یعنی بین افراد مختلف با نژادها و قومیتهای مختلف هیچ فرقی وجود ندارد و همینطور انسانها با هم برابرند،عزت نفس یکی از عوامل تعیینکننده رفتار در انسان بهشمار میرود در حقیقت برداشت و قضاوتی که افراد از خود دارند تعیینکننده چگونگی برخورد آنها با مسائل مختلف است. فردی که عزت نفس پایین دارد و برای خود ارزش و احترامی قایل نیست ممکن است دچار گوشهگیری یا پرخاشگری و رفتارهای ضداجتماعی شود.
این مبلغ دینی عنوان کرد: عزت نفس، یکی از پایههای اساسی شخصیت آدمی و باعث رسیدن انسان به افتخار و سربلندی است، عزت نفس مایه آزادگی و والایی همت است، عزتمندان هرگز به ذلت و بندگی دیگران تن نمیدهند و سرمایه شرافت و آزادگی خود را با هیچ قیمتی معامله نمیکنند، عزت نفس از طرفی برای تمام افراد یکی از بزرگ ترین فضیلتهای اخلاقی است و از طرف دیگر، محرک آدمی در اجرای دیگر برنامههای اخلاقی تلقی میشود.
وی با اشاره به آموزه های دینی در مورد جایگاه عزت نفس گفت: در آموزههای دینی، انسان مؤمن جایگاهی والا و ارزشمند دارد، اسلام بر عزیز بودن انسان تاکید میکند و از همین رو بر عواملی سفارش میکند که هم موجب عزت او هستند و هم سبب بقای آن، خصلتهای نیکو عامل و اساس عزت نفس است،انسان با انجام کارهایی همچون حفظ زبان، قناعت، صبر بر مصیبت، احسان و گذشت میتواند به عزت و کرامت نفس دست یابد.
وی درآخر گفت: از مهم ترین و بارزترین خصوصیات افراد فاقد عزت نفس می توان به موارد زیر اشاره نمود: خود را کمتر و ضعیف تر از دیگران می بینند، ارزش و تعصب خاصی برای اعتقادات و باورهای خود ندارند،خود را مسبب اصلی همه مشکلات می دانند،اعتماد به نفس کمی دارند،معمولا افسرده یا غمگین هستند،موفقیت های چشمگیری در زندگی خود ندارند.