مسئول نهاد رهبری در دانشگاه‌های استان فارس

مسئول نهاد رهبری در دانشگاه‌های استان فارس، در مراسم افتتاحیه پنجمین همایش بین‌المللی «سیره نبوی در طب»

شناسه خبر : 113352

1400/08/06

تعداد بازدید : 91

مسئول نهاد رهبری در دانشگاه‌های استان فارس، در مراسم افتتاحیه پنجمین همایش بین‌المللی «سیره نبوی در طب»
مسئول نهاد رهبری در دانشگاه‌های استان فارس: به نظر می‌رسد که این همایش در پاسخ به یک سؤال قدیمی مبنی بر اینکه مگر اسلام و پیامبر(ص) طب دارد که از طب اسلامی یا سیره نبوی و ائمه اطهار در طب سخن بگوییم، برگزار شده است.

به گزارش روابط عمومی حوزه علمیه خواهران استان فارس، حجت‌الاسلام والمسلمین حمید مقامی، مسئول نهاد رهبری در دانشگاه‌های استان فارس شامگاه سه‌شنبه، ۴ آبان‌ماه در مراسم افتتاحیه پنجمین همایش بین‌المللی «سیره نبوی در طب» که در مجتمع ولایت دانشگاه علوم پزشکی شیراز برگزار شد، اضهار کرد: به نظر می‌رسد که این همایش در پاسخ به یک سؤال قدیمی مبنی بر اینکه مگر اسلام و پیامبر(ص) طب دارد که از طب اسلامی یا سیره نبوی و ائمه اطهار در طب سخن بگوییم، برگزار شده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین حمید مقامی گفت: در فلسفه‌های مذاب دو رویکرد وجود دارد؛ یکی فلسفه امور دیگری فلسفه علوم است و در فلسفه طب یا فلسفه تربیت از علوم صحبت می‌کنیم، در عالم طبابتیک پنجره هستی‌شناسی و دیگری پنجره معرفت‌شناسی داریم.

وی افزود: تمام تلاش همایش سیره نبوی در طب این است که بگوید به دانش طب یا امر طب باید با نگاه هستی‌شناسی نگاه کرد و پیامبر(ص) و ائمه اطهار(ع) و اسلام با نگاه هستی‌شناسی به طب نگاه می‌کنند، نه معرفت‌شناسی.اصلاً تفاوت فلسفه پزشکی در اسلام و غرب همینجاست. آن‌ها با معرفت‌شناسی به علوم نگاه می‌کنند، اما اسلام با نگاه هستی‌شناسی به قضایا و امور نگاه می‌کنند.  مسئول نهاد رهبری در دانشگاه‌های استان فارسهمچنین افزود: وقتی با نگاه معرفت‌شناسی به طبابت نگاه کنیم، می‌خواهد دانشی از شخصی به شخص دیگر منتقل شود، اما هستی‌شناسی یک نگاه وجودی به امور و علوم است و همان نگاهی است که صدرا در حکمت متعالیه از آن سخن می‌گوید و اگر بخواهیم از منظر صدرا به طب نگاه کنیم لاجرم باید با نگاه هستی‌شناسی و وجودی به طب وارد شویم.

مسئول نهاد رهبری در دانشگاه‌های استان فارسبا بیان اینکه به‌طور کلی در تعلیم و تربیت اعم از طب حتی فقه و اصول، اگر با نگاه معرفت‌شناسی باشد انسان تفاوتی با یک ربات و رایانه نمی‌کند، گفت: در نگاه وجودی به طب، انسان با همه ساحت‌های وجودیش حضور دارد.

حجت الاسلام والمسلمین مقامی تصریح کرد: انسان به‌طور کلی سه ساحت وجودی دارد به غیر از بحث جسم، ساحت شناختی، گرایش‌ها و عملی دارد.وقتی می‌خواهیم به دانشجوی پزشکی آموزش پزشکی دهیم باید این سه ساحت شناختی، گرایش‌ها و عملی را مدنظر قرار دهیم،انسان یعنی همین و همه این سه ساحت در جایی و محوری می‌چرخد که آن محور قلب است. در عرفان داریم قلب همه حقیقت انسانی است در نگاه هستی‌شناسی تمام وجود دانشجو را مدنظر داریم.

وی گفت: در هر کدام از این نگاه‌ها درد، بیماری و پزشکی معنای خاص خودش را دارد که در فلسفه بر روی هر کدام از این‌ها بحث دارد و باید این مسائل در دانشگاه‌های علوم پزشکی مورد بحث قرار گیرند تا دانشجوی پزشکی با این مفاهیم آشنا شود و بداند که چگونه در مطب می‌تواند از این دانش استفاده کند.

    نمايش اخبار

    حکمت همتای کتاب آسمانی است
    دوشنبه ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۲

    حکمت همتای کتاب آسمانی است

    رابطه شیطان با انسان رابطه مستمر است
    چهارشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۲

    رابطه شیطان با انسان رابطه مستمر است

    اولین جلسه کاری سال۱۴۰۲
    سه شنبه ۱۵ فروردين ۱۴۰۲

    اولین جلسه کاری سال۱۴۰۲

    شهدا نزد خدا روزی می‌گیرند
    سه شنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۱

    شهدا نزد خدا روزی می‌گیرند

    جشن نیمه شعبان برگزار شد
    یکشنبه ۲۱ اسفند ۱۴۰۱

    جشن نیمه شعبان برگزار شد

    قدرت امروز ما دست رسانه است
    چهارشنبه ۱۸ آبان ۱۴۰۱

    قدرت امروز ما دست رسانه است